Σάρωσε η χώρα μας: Αuτό το Ελληνικό φρούτο είναι το 1ο πιο νόστιμο στον κόσμο, και όχι δεν είναι το καρπούζι

Το ελληνικό φρούτο που κατέχει τη νούμερο ένα θέση στον κόσμο

Από τα γόνιμα εδάφη της Ελλάδας έως τα πυκνά δάση της Βραζιλίας, σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από πολύτιμα φρούτα, καθένα με μοναδική γεύση, άρωμα και διατροφική αξία. Ο κατάλογος του Taste Atlas ανακοίνωσε τη φετινή λίστα με τα κορυφαία 84 φρούτα.

Τα ροδάκινα Νάουσας βρίσκονται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ τα μανταρίνια Χίου βρίσκονται επίσης στην κορυφαία δεκάδα και μάλιστα στην 7η θέση.

Τα δέκα κορυφαία φρούτα
1. Ροδάκινα Νάουσας (Ελλάδα): Ποικιλίες όπως May Crest, Spring Crest και Red Haven ευδοκιμούν στη χώρα, χάρη στο μεσογειακό κλίμα. Αυτά τα ροδάκινα φημίζονται για το πλούσιο άρωμά τους και τη γλυκιά τους γεύση, καθιστώντας τα περιζήτητη λιχουδιά στην Ευρώπη και την Αραβική Χερσόνησο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

2. Mangosteen (Νησιά Σούντα): Γνωστό για τη γλυκιά του γεύση, το Mangosteen είναι μια τροπική απόλαυση. Η προέλευσή του εντοπίζεται στα νησιά Σούντα και διακρίνεται για το σκούρο μοβ κέλυφος του και τους ζουμερούς λευκούς καρπούς του.

3. Truskawka Kaszubska (Πολωνία): Αυτές οι φράουλες, ιδίως οι ποικιλίες Elsanta, Honeoye και Senga Sengana, καλλιεργούνται στις περιοχές Kartuski, Kościerski και Bytowski της Πολωνίας, προσφέροντας μια μοναδική και δροσερή γεύση.

4. Deglet Nour (Αλγερία): Μια κοινή ποικιλία χουρμάδων στη Βόρεια Αφρική. Το φρούτο έχει κεχριμπαρένιο χρώμα και προσφέρει μια γλυκιά και καραμελένια γεύση που την ξεχωρίζει από τις άλλες ποικιλίες χουρμάδων.

5. Lucuma (Νότια Αμερική): Το Lúcuma είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο και το σίδηρο. Η γλυκύτητα που μοιάζει με σφενδάμι το καθιστά ιδανικό συστατικό για επιδόρπια και παγωτά.

6. Limone di Sorrento (Ιταλία): Αυτά τα αρωματικά λεμόνια, που καλλιεργούνται στην επαρχία της Νάπολης από την Αναγέννηση, προέρχονται από τον οικολογικό τύπο Ovale di Sorrento. Είναι διάσημα για το αρωματικό τους ξύσμα και τη γεύση τους.

7. Μανταρίνια Χίου (Ελλάδα): Αυτά τα μανταρίνια είναι γνωστά για την τρυφερή, νόστιμη σάρκα τους, το έντονο άρωμα και την υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, απόδειξη του ευνοϊκού κλίματος και του εδάφους της περιοχής.

Η είδηση της ημέρας

8. Wisnia Nadwislanka (Πολωνία): Καλλιεργούνται σε διάφορες περιοχές της Πολωνίας, τα κεράσια αυτά χρησιμοποιούνται τόσο για άμεση κατανάλωση όσο και για παραγωγή χυμού, προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό προφίλ που είναι ταυτόχρονα πικρό και γλυκό.

9. Acai Berries (Νότια Αμερική): Το μούρο açaí, που καλλιεργείται από τον φοίνικα açaí, συχνά χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή. Το σκούρο μοβ χρώμα του και οι φαρμακευτικές του ιδιότητες το καθιστούν δημοφιλή επιλογή στους κύκλους υγείας και ευεξίας.

10. Jabuticaba (Βραζιλία): Τα μούρα Jabuticaba είναι μοναδικά επειδή αναπτύσσονται απευθείας στους κορμούς των δέντρων. Η σπανιότητά τους, η σύντομη διάρκεια ζωής τους και τα χαρακτηριστικά της ζύμωσης τα καθιστούν πολύτιμο φρούτο στη βραζιλιάνικη κουζίνα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων