0
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1 κιλό έτοιμα καθαρισμένα σαλιγκάρια
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1 ώριμη ντομάτα, περασμένη από το μούλτι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
- Ρίγανη
- Λίγο μπαχάρι
- ½ κούπα κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τις φέτες πράσινης πιπεριάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ξεπλένουμε καλά τα σαλιγκάρια σε άφθονο νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε περάσει από το μούλτι και τον πελτέ ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη, μπαχάρι, το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης και το νερό.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 30 λεπτά.
Καλή απόλαυση…για όσους ξέρουν…
Η είδηση της ημέρας