Σφάλμα για την υγεία: Ο πιο σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να διατηρείτε ποτέ το τυρί στη μεμβράνη

Σφάλμα για την υγεία: Το μεγαλύτερο λάθος να τυλίγουμε το τυρί με μεμβράνη

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που δεν πρέπει να διατηρείτε το τυρί, τυλιγμένο στη μεμβράνη περιτυλίγματος. Ένας ειδικός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το σφάλμα.

Ο Ρέιμοντ Χουκ ασχολείται με την τυροκομία από το 1984 και στο γκουρμέ κατάστημά του στην Αμερική έχει πάνω από 300 ποικιλίες τυριού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «σε τελική ανάλυση, δεν έχει νόημα να φτιάξεις ένα εκπληκτικό πλατό αλλαντικών γεμάτο με πολλά τυριά, αν δεν πρόκειται να έχει τόσο καλή γεύση όσο φαίνεται».

Το πρώτο είναι να αγοράζετε φρέσκο ​​τυρί. Ο Χουκ συνιστά να πηγαίνετε στον πάγκο του παντοπωλείου και να ζητάτε φέτες ή κομμάτια τυριού, αντί να τα αγοράζετε ήδη προσυσκευασμένα.

“Όταν φτιάχνετε ένα πιάτο με τυριά, κόψτε τις εξωτερικές άκρες που έχουν αγγίξει το πλαστικό. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της γεύσης πολύ”, λέει.

Όλοι οι λόγοι που είναι σφάλμα για την υγεία η μεμβράνη που τυλίγει το τυρί

Το πλαστικό στο τυρί

«Το πλαστικό είναι ουσιαστικά κρυπτονίτης για το τυρί» και σύμφωνα με τον Χουκ, αυτό είναι το δεύτερο λάθος που κάνουν οι καταναλωτές. Εάν μπορείτε, θα πρέπει να αποφύγετε την αγορά τυριού που είναι τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη.

“Όταν το τυρί ωριμάζει, εκπέμπει αμμωνία. Όταν τυλίγεται σε μεμβράνη, η αμμωνία δεν μπορεί να διαφύγει, οπότε επιστρέφει στο τυρί.”

Ο Χουκ συνεχίζει εξηγώντας ότι για το τυρί, οι επιπτώσεις του πλαστικού είναι δυσάρεστες. “Υπάρχει νερό στα τυριά. Εάν είναι τυλιγμένα σφιχτά, μπορεί η υγρασία στο τυρί να κατακαθίσει στη φλούδα στο κάτω μέρος, προκαλώντας υγρασία στη φλούδα.”

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αφού κάνετε μια αγορά τυριού που είναι τυλιγμένο σε πλαστικό είναι να το φέρετε στο σπίτι και να το βγάλετε αμέσως από την πλαστική του μεμβράνη.

Λαδόκολλα αντί για μεμβράνη στα τυριά

“Τυλίξτε το σε λαδόκολλα και βάλτε το σε μια μεγάλη σακούλα, ώστε να μπορεί ακόμα να αναπνέει. Το ψυγείο θα το εμποδίσει να ζεσταθεί πολύ”, λέει. Όταν είστε έτοιμοι να το καταναλώσετε, κόψτε σε φέτες την ακριβή ποσότητα που θέλετε να σερβίρετε και μετά περιμένετε λίγο.

Σύμφωνα με τον Hook, θα πρέπει να αφήσετε το τυρί σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ίσως και μία ώρα.

“Η γεύση στο τυρί είναι στο λίπος. Όταν τρώτε κρύο τυρί, τα λάδια στο τυρί δεν μπορούν να επικαλύψουν ολόκληρη την παλέτα σας. Μένουν σφιχτά και αλλάζουν τη γεύση”.

Το συρτάρι στο ψυγείο

Αν το ψυγείο σας έχει συρτάρι για το τυρί, είστε τυχεροί γιατί βελτιώνει πραγματικά την ποιότητα του τυριού. “Τα περισσότερα συρτάρια τυριών έχουν μια ρύθμιση όπου μπορείτε να περιορίσετε τη ροή του αέρα στο τυρί. Η ροή του αέρα προκαλεί τριβή και η τριβή προκαλεί αφυδάτωση.”

Ένα υγρό περιβάλλον, όπως στο συρτάρι τυριών σας, θα εξασφαλίσει ότι το τυρί θα διατηρήσει τη φυσική του υγρασία, καθιστώντας το τόσο γευστικό όσο ήθελε ο τυροκόμος.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα