“Σιροπιαστά ροδάκια” : Μυρωδάτη συνταγή από την γιαγιά για νηστίσιμα ροδάκια

“Ροδάκια της γιαγιάς”: Η παραδοσιακή και νηστίσιμη συνταγή

Τα rolls έχουν κατακτήσει το διαδίκτυο με όλο και περισσότερους να δοκιμάζουν συνταγές και να πειραματίζονται, απολαμβάνοντας τις συγκεκριμένες λιχουδιές παρέα με τον καφέ τους. Υπάρχει όμως και ακόμη καλύτερη εκδοχή των cinnamon rolls, η οποία είναι παραδοσιακή, με τέλεια μυρωδιά και νηστίσιμη.

Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής και οι περισσότερες νοικοκυρές προσπαθούν να σκεφτούν νηστίσιμες συνταγές. Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση μιας νηστίσιμες συνταγής για γλυκό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες της παρακάτω συνταγής. Αναλυτικότερα:

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα ροδάκια της γιαγιάς

– 125 ml ζεστό νερό
– 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
– 125 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
– 250 ml ελαιόλαδο
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 500 γραμμάρια αλεύρι
– Μίση κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο
– 4 ποτήρια νερού, με νερό
– 4 ποτήρια νερού, με ζάχαρη
– Χυμό μισό φρέσκου λεμονιού
– Σιρόπι

Ροδάκια της γιαγιάς: Η εκτέλεση τους

– Βάζουμε στο μπολ 125 ml ζεστό νερό, 1 φακελάκι ξερή μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε, με πιρούνι.
– Ρίχνουμε 125 ml χυμό φρέσκο πορτοκαλιού, 250 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με πιρούνι.
– Ρίχνουμε 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια και σιγά – σιγά 500 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη.
– Τη σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
– Στην συνέχεια τη μεταφέρουμε στον αλευρωμένο πάγκο μας και την κόβουμε σε 4 κομμάτια.
– Το ένα κομμάτι, το βάζουμε σε μπολ.
– Ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι, μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα, 3 κουταλιές της σούπας κακάο.
– Τα άλλα 3 κομμάτια, τα ανοίγουμε φύλλα.
– Όποτε παίρνουμε ζύμη από κακάο την κάνουμε κορδόνι, την τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου, το ρολάρουμε και κόβουμε ίσα κομμάτια.
– Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
– Όταν τελειώσουμε την διαδικασία τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
– Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
– Βράζουμε 4 ποτήρια νερού, με νερό και 4 ποτήρια νερού, με ζάχαρη, αλλά και το χυμό μισού φρέσκου λεμονιού για περίπου 4 λεπτά.
– Σιροπιάζουμε τα κρύα γλυκά, με καυτό σιρόπι.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα