Σκεπαστή πίτα: Η απόλυτη συνταγή με κοτόπουλο και κασέρι

Σκεπαστή πίτα: Για να την φτιάχνετε σπίτι σας χωρίς να την παραγγέλνετε

Σκεπαστή πίτα: Επειδή τις περισσότερες φορές που παραγγέλνουμε σκεπαστή πίτα απογοητευόμαστε (από την ποιότητα των υλικών, το γευστικό αποτέλεσμα, τη μετέπειτα δυσκολία στην πέψη), σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα για τη σπιτική της βερσιόν.

Υλικά συνταγής σκεπαστής πίτας


850 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
8 πίτες για σουβλάκι
200 γραμμ. τυρί κρέμα
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε ροδέλες
200 γραμμ. κασέρι τριμμένο (χρησιμοποίησα Μυτιλήνης και ήταν φανταστικό)
4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής σκεπαστής πίτας


Βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.


Ψήνουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι-γκριλιέρα, σε μέτρια θερμοκρασία για 40′ περίπου, γυρίζοντας το 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Περιμένουμε 5-10′ να κρυώσει λίγο και το κόβουμε κατόπιν σε λεπτές φέτες.


Αραδιάζουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας μας. Αλείφουμε τις μισές πίτες με το τυρί κρέμα και τις υπόλοιπες με τη μουστάρδα.


Μοιράζουμε το κοτόπουλο στις πίτες που αλείψαμε με τυρί κρέμα. Τακτοποιούμε από πάνω τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Πασπαλίζουμε με το κασέρι και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πίτες (εκείνες που αλείψαμε με μουστάρδα).


Ψήνουμε τις σκεπαστές σε ψηστιέρα για 5-10′ μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα