0
Τυρόπιτα σουφλέ: Δεν υπάρχει η γεύση της
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την σουφλεδένια τυρόπιτα με κίτρινα τυριά και θα μας θυμηθείτε. Λιώνει στο στόμα, η γεύση της είναι από άλλο πλανήτη και οι δικοί σας δεν θα αφήσουν ούτε μπουκιά από το ταψί.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 αυγά μεγάλα, χτυπημένα
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
- 1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
- 1 ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
- Σιμιγδάλι ψιλό
- ελαιόλαδο
Η είδηση της ημέρας
Τυρόπιτα σουφλέ: Εκτέλεση
- Βήμα1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου , τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. - Βήμα2
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. - Βήμα3
Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για να κάνει ωραία κρούστα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.