Σκέτη κόλαση: Η μαμαδίστικη συνταγή για μια σουφλεδένια τυρόπιτα που «λιώνει» στο στόμα, έτοιμη σε 20 λεπτά

Τυρόπιτα σουφλέ: Δεν υπάρχει η γεύση της

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την σουφλεδένια τυρόπιτα με κίτρινα τυριά και θα μας θυμηθείτε. Λιώνει στο στόμα, η γεύση της είναι από άλλο πλανήτη και οι δικοί σας δεν θα αφήσουν ούτε μπουκιά από το ταψί.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 αυγά μεγάλα, χτυπημένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • Σιμιγδάλι ψιλό
  • ελαιόλαδο

Τυρόπιτα σουφλέ: Εκτέλεση

  • Βήμα1
    Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου , τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα2
    Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  • Βήμα3
    Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για να κάνει ωραία κρούστα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα