Σκέτη μούρλια: Γιαγιαδίστικη κρεμμυδοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και γραβιέρα για το τραπέζι της Κυριακής

Σκέτη μούρλια: Η γεύση αυτή της κρεμμυδοτυρόπιτας είναι από άλλο πλάνητη

Το Σαββατοκύριακο είναι έδω και τι καλύτερο από το να υπάρχει μια τυρόπιτα στο οικογενειακό τραπέζι; Η εκδοχή της κλασικής τυρόπιτας απογειώνεται όταν η γιαγιά προσθέτει κρεμμύδι σ’ αυτή και το γευστικό αποτέλεσμα είναι παραδεισένιο.

Υλικά

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 5 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 4 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 300γρ. φέτα τριμμένη
  • 4 αβγά
  • λάδι για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι

Η συνταγή για την λαχταριστή κρεμμυδοτυρόπιτα της γιαγιάς

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα πράσα, αλατίζετε και σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Kατεβάζετε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά. Προσθέτετε τη φέτα, τη γραβιέρα τα αβγά και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Δεν πρέπει να είναι ζεστή όταν θα τη βάλετε στην πίτα.

Λαδώνετε καλά ένα μικρό μακρόστενο ταψάκι και στρώνετε τα µισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα προς ένα. Αδειάζετε στο ταψί πάνω από τα λαδωµένα φύλλα τη γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα να πάει παντού. Φέρνετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέµιση λαδώνοντάς τες καλά.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων