Σκέτη μούρλια: Παραδοσιακή πίτα με ρύζι από την Ήπειρο – Δεν θα μείνει κομμάτι στο ταψί από αυτή την ρυζόπιτα

Σκέτη μούρλια: Παραδοσιακή ρυζόπιτα από την Ήπειρο που θα σας ξετρελάνει

Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή που είναι πανεύκολη. Αυτή η Ηπειρώτικη ρυζόπιτα είναι τόσο λαχταριστή που θα τελειώσουν όλο το ταψί σε χρόνο μηδέν.

Υλικά

  • 1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα
  • 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση

  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
  • 1 ½ φλιτζάνια βρασμένο ρύζι Καρολίνα
  • λίγο αλάτι

Η συνταγή για την Ηπειρώτικη ρυζόπιτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
  • Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
  • Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα.
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.
  • Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
  • Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα