Σκέτη μούρλια: Πληθωρική και λαχταριστή κοτόπιτα με κρέμα έτοιμη σε χρόνο μηδέν – Θα σας αδειάσουν το ταψί

Σκέτη μούρλια: Η πιο γρήγορη κοτόπιτα που είναι από άλλο πλανήτη

Δεν υπάρχει πιο εύκολο και λαχταριστό γεύμα από μια πίτα. Γι’ αυτό σήμερα σας παρουσιάζουμε την συνταγή για μια λαχταριστή κοτόπιτα με κρέμα. Ένα είναι το σίγουρο, πως δεν θα αφήσουν κανένα κομμάτι να μείνει στο ταψί.

Για την συνταγή θα χρειαστείτε αρκετά υλικά αλλά και λίγη προετοιμασία.

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (2 μπούτι, 2 στήθος) ή 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 1 κουτί σφολιάτα
  • 1 κομμάτι ζαμπόν (150γρ.) ή 5 φέτες
  • 1-2 μέτρια κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)

Κρέμα

  • 4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)

Η συνταγή για την κοτόπιτα με κρέμα που είναι σκέτη μούρλια

Η εκτέλεση της συνταγής

  • Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Αν πρόκειται για φιλέτα, τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, αν έχετε βράσει ολόκληρο κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και αφού πετάξετε την πέτσα το μαδάτε σε λεπτά ξέφτια.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κιβάκια.
  • Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό (να μην κάψει γιατί θα σβολιάσει η κρέμα) προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί.
  • Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων