Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου της στιγμής με μόνο 5 υλικά

by Newsroom i-diakopes.gr
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου της στιγμής με μόνο 5 υλικά

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου: Έτοιμο σε πολύ λίγα λεπτά

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου: Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού. Επίσης σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια.

Μια γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής σοκολατένιου γλυκού ψυγείου

1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. τσαγιού γάλα
4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα
220 γρ. έτοιμη σαντιγί

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου της στιγμής με μόνο 5 υλικά

Εκτέλεση συνταγής σοκολατένιου γλυκού ψυγείου

Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους.

Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε. Ύστερα τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει. Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.

Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ.

Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.

Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Οδηγός ταξί χρέωσε 160 εupώ το «Αεροδρόμιο-Πειραιάς» σε τουρίστα: «Ευχαριστώ που ήσουν κοpóιδο»

«Απολύθηκε, αλλάζω κανάλι»: Ανάρτηση-φωτιά Έλενας Ακρίτα για τον… αγαπημένο της δημοσιογράφο

Πασίγνωστη τραγουδίστρια τις «έφαγε» μέσα στο καμαρίνι από τη γυναίκα του συντρόφου της

«Χλώμιασαν» χιλιάδες οδηγοί: Ανακοινώθηκαν οι τιμές στα τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουμε ανά κυβικά

Στέλιος Χανταμπάκης – Όλγα Πηλιάκη: Υπέγραψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης η 8χρονη κόρη τους

Προτεινόμενα