Σοκολατένιο μωσαϊκό πανέτοιμο σε μόλις 10 λεπτά με φθηνά υλικά

Σοκολατένιο μωσαϊκό: Υλικά συνταγής

Σοκολατένιο μωσαϊκό: 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. καρύδα
4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
Για την επικάλυψη

250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο


Εκτέλεση συνταγής σοκολατένιου μωσαϊκού

1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

5. Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.

6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.

7. Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα