Σοκολατένιος πειρασμός: Υλικά συνταγής
Σοκολατένιος πειρασμός: Τι χρειαζόμαστε
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά με τους κρόκους
1/2 κούπα αλέυρι
1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής σοκολατένιου πειρασμού
Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα.
Στη συνέχεια, αφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Κατόπιν χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα.
Προσθέτετε τα κτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου.και το αλευρι.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα.
Ενώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά.
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.
Σβήνετε τον φούρνο αλλά αφήνετε μέσα την τούρτα να κρυώσει εντελώς και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας.
Μπορείτε να την σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες.
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.
Καλή απόλαυση σε όλους!