Σουφλέ τυρόπιτα: Αλμυρό σουφλέ με τρία τυριά, για να μοσχομυρίζει όλη η γειτονιά

Σουφλέ τυρόπιτα: Το καλύτερο αλμυρό σουφλέ που δοκιμάσατε ποτέ

Σουφλέ τυρόπιτα: Με τρεις κινήσεις έχουμε φτιάξει μία φανταστική πιτα που θα ξετρελάνει τους πάντες

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πίτα σουφλέ, ιδανική για μπουφέ, γιορτές. Ένα τέλειο και γρήγορο ορεκτικό για όλες τις ώρες

Υλικά συνταγής σουφλέ τυρόπιτας

  1. Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 φλιτζάνια
  2. Γάλα 2 φλιτζάνια
  3. Αύγα 2 μεγάλα, χτυπημένα
  4. Σκόρδο 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη
  5. Ρίγανη 1 κουταλιά του γλυκού ξερή
  6. Αλάτι
  7. Πιπέρι
  8. Γκούντα 1 φλιτζάνι τριμμένο
  9. Πεκορίνο 1 φλιτζάνι τριμμένο
  10. Μοτσαρελα 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη
  11. Σιμιγδαλι ψιλό
  12. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής σουφλέ τυρόπιτας

Βήμα 1


Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου , τη ρίγανη και αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2


Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.

Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.

Βήμα 3


Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για να κάνει ωραία κρούστα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα