Σουφλέ ζυμαρικών: Εύκολη συνταγή για το πιο γευστικό σουφλέ ζυμαρικών με αποκάλυψη ενός μυστικού

Σουφλέ ζυμαρικών: Το πιο γευστικό που φτιάξατε ποτέ

Σουφλέ ζυμαρικών: To σουφλέ ζυμαρικών είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα. Είναι κρεμώδες, έχει πολύ τυρί και είναι πάντα πετυχημένο! Έτσι, όταν είδαμε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή, ξέραμε πως έπρεπε να σας την παρουσιάσουμε!

Υλικά συνταγής για το σουφλέ με ζυμαρικά

4-5 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
Ζυμαρικά
110 γρ. βούτυρο
1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
1 1/2 κούπας γάλα
1/2 κρέμα γάλακτος
1 κούπα τυρί τσένταρ
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1/2 κ.γ θυμάρι ή δεντρολίβανο
1 κ.σ πραγματικό βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Σουφλέ ζυμαρικών: Το μυστικό της συνταγής για να πετύχεις τέλεια γέυση

Οδηγίες συνταγής για το σουφλέ με ζυμαρικά

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάλτε το κοτόπουλο, 4 κ.γ βούτυρο, αλάτι και πιπέρι σε μία χύτρα και καλύψτε με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει το κοτόπουλο για τουλάχιστον 5 εκατοστά. Καλύψτε την χύτρα και βράστε σε υψηλή ταχύτητα. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει και κρατήστε τον ζωμό. Όταν κρυώσει, κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Λιώστε τα 110 γρ. βούτυρο, βάλτε τα στο πυρέξ και από πάνω το κοτόπουλο. Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το αλεύρι και το γάλα και αφού τα ανακατέψετε, ρίξτε τα πάνω από το κοτόπουλο. Στο ίδιο μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό και τα ζυμαρικά. Αφού ανακατέψετε, ρίξτε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο και το μίγμα με το αλεύρι.

Βάλτε τυρί από πάνω και ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει μία χρυσαφί απόχρωση. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά. Μετά βάλτε την 1 κούπα από τον ζωμό που είχατε φυλάξει από πάνω. Αφήστε για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Related posts

Μπράβο Άκη Πετρετζίκη: Έφτιαξε γιγαντιαίο γλυκό με την Ελληνική σημαία για την 28η Οκτωβρίου και μας λέει την συνταγή

Αuτό είναι το χειρότερο ελληνικό φαγητό στο κόσμο – Μπήκε στην παγκόσμια 10αδα

Viral ξανά ο Πετρετζίκης, μια ανάσα πριν την 25η Μαρτίου: Έδωσε το απόλυτο κόλπο για να ξαλμυρίσεις τον μπακαλιάρο πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά