Σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο: Η εύκολη συνταγή για να γίνει πεντανόστιμο

Σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο: Ονειρική συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών

Εάν σας αρέσουν τα ζυμαρικά τότε θα λατρέψετε αυτή την συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο. Ένα ιδανικό πιάτο για να το φτιάξετε για το τραπέζι της Κυριακής.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο πένες
  • 2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γκούντα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο ρεγκάτο
  • Μαϊντανός για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια μας.
  • Στη συνέχεια προσπαθούμε να στραγγίσουμε πάρα πολύ καλά, τα μακαρόνια.
  • Σε ένα πυρέξ ανακατεύουμε τα μακαρόνια, το βρασμένο κοτόπουλό, αλλά και τα τριμμένα τυριά μας.
  • Φυσικά, από τα συγκεκριμένα υλικά δεν πρέπει να λείπει και το μπέικον.
  • Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμα τυρί για την κρούστα μας.
  • Ακολούθως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά (σ.σ. μισή ώρα). Εναλλακτικά ψήνουμε, το φαγητό μας, έως ότου πάρει ροδαλό χρώμα, το σουφλέ μας.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε να περάσουν πέντε λεπτά.
  • Αυτό ήταν! Η συνταγή μας είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Μετά από το σουφλέ ζυμαρικών δείτε και την συνταγή για club sandwich κοτόπουλο

Πολλές φορές στερούμε από τα παιδιά και από τον εαυτό μας την χαρά του να απολαύσουμε ένα λαχταριστό club sandwich, επειδή φοβόμαστε για τα συντηρητικά και τις έξτρα θερμίδες. Αντί να ξεροσταλιάζουμε με τα προσπέκτους των ντελίβερι, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας club sandwich με κοτόπουλο, ακολουθώντας αυτήν την σπιτική συνταγή!

Tι θα χρειαστείτε

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 στήθος κοτόπουλο ανοιγμένο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 φέτες κασέρι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • Μαρούλι
  • Μαγιονέζα
  • 8 οδοντογλυφίδες

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Φρυγανίζετε τις φέτες ψωμιού και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 2ο

Καρυκεύετε το στήθος κοτόπουλο με μπαχαρικά όπως αλατοπίπερο και πάπρικα.

Βήμα 3ο

Σ’ ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το μπέικον. Μόλις ετοιμαστεί, το αφαιρείτε από το τηγάνι και το βάζετε σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να «τραβήξει» το λάδι.

Στο ίδιο τηγάνι, ψήνετε το κοτόπουλο για 8 περίπου λεπτά από κάθε μεριά. Μόλις ετοιμαστεί, το κόβετε σε λεπτές φέτες.

Βήμα 4ο

Κόβετε την ντομάτα σε ροδέλες, απλώνετε τα υλικά μπροστά σας και αρχίζετε…την συναρμολόγηση.

Βήμα 5ο

Στο πρώτο ψωμάκι απλώνετε 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα. Πάνω από αυτό βάζετε λίγο κοτόπουλο. Στην συνέχεια, παίρνετε τη δεύτερη φέτα ψωμιού, την αλείφετε με μαγιονέζα και την τοποθετείτε με την μαγιονέζα πάνω από το κοτόπουλο.

Πάνω στο ίδιο ψωμί βάζετε κι άλλη μαγιονέζα. Αυτήν τη φορά προσθέτετε το κασέρι, το μαρούλι, την ντομάτα και το μπέικον.

Στην τρίτη φέτα ψωμιού, απλώνετε άλλο 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα και το τοποθετείτε προς τα κάτω, πάνω από το μπέικον.

Βήμα 6ο

Τοποθετείτε τις οδοντογλυφίδες πάνω στα ψωμάκια και κόβετε διαγώνια 2 φορές, σχηματίζοντας ένα Χ. Σερβίρετε με πατάτες ή και σκέτο!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα