Σπέσιαλ κιμαδόπιτα: Εύκολη και πολύ νόστιμη για το κυριακάτικο τραπέζι

Σπέσιαλ κιμαδόπιτα: Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή κιμαδόπιτα χωρίς να έχει μπελάδες στο μαγείρεμα. Ο αρωματικός κιμάς σε συνδυασμό με το χωριάτικο φύλλο θα σας μαγέψει.

Υλικά Συνταγής

  • 2 μεγάλα χωριάτικα φύλλα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η πιο νόστιμη και σπέσιαλ κιμαδόπιτα που έχετε φτιάξει

Εκτέλεση

Για την εύκολη κιμαδόπιτα της τεμπέλας, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Για την κιμαδόπιτα της τεμπέλας θα χρησιμοποιήσουμε μικρό ταψί διαστάσεων 24 Χ 17 ή κοντινό μέγεθος.

Ραντίζουμε το φύλλο μας με λίγο ελαιόλαδο. Το διπλώνουμε στη μέση και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο λαδωμένο ταψί. Βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση και καλύπτουμε με φέτες ντομάτας.

Λαδώνουμε και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα τσαλακώνοντας το φύλλο στην επιφάνεια. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, και ψήνουμε την κιμαδόπιτα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα.

Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε με σαλάτα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων