Σπιτικές καριόκες: Θα λιώνουν στο στόμα – Η πιο εύκολη οικονομική και νόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Σπιτικές καριόκες: Ολόκληρη η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό

Αν θέλετε να φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για την συνταγή που θα σας χαρίζουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Τα υλικά της συνταγής

– 100 γραμμάρια ‏καρύδια
– 225 γραμμάρια πτι μπερ
– 125 γραμμάρια βούτυρο
– 1 κουταλιά του γλυκού ‏εκχύλισμα βανίλιας
– 150 γραμμάρια ‏ζαχαρούχο γάλα
– 10 γραμμάρια ‏κονιάκ
– 15 γραμμάρια ‏κακάο
– 350 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
– 1 κουταλιά της σούπας ‏μέλι
– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή ‏κανέλα

Η εκτέλεση της συνταγής για σπιτικές καριόκες

– Βάλτε βούτυρο σε κατσαρόλα και αφήστε το στη φωτιά έως ότου λιώσει.
– Βάλτε μπισκότα και καρύδια στο μούλτι για να τα χτυπήσετε.
– Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ, με λιωμένο βούτυρο, ζαχαρούχο, κανέλα, κακάο, κονιάκ, βανίλια και μέλι.
– Ανακατέψτε τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν.
– Πιέστε το μείγμα για να σφίξει.
– Τοποθετήστε το μείγμα σε μεμβράνη.
– Τυλίξτε το σε μεμβράνη.
– Ανοίξτε δύο επιπλέον μεμβράνες για να το τυλίξετε σφιχτά.
– Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για μία ώρα.
– Αφαιρέστε τη μεμβράνη.
– Κόψτε το μείγμα σε φέτες.
– Πάρτε κάθε κομμάτι με πιρούνι και βουτήξτε το στην κουβερτούρα.
– Τυλίξτε κάθε καριόκα σε αλουμινόχαρτο για να τη σερβίρετε.

Η πανεύκολη συνταγή για σπιτικές καριόκες

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων