Σπιτική άλμη: Διατηρήστε τη φέτα φρέσκια μόνο με 2 υλικά
Ίσως το πιο κλασικό τρόφιμο της ελληνικής κουζίνας είναι η φέτα. Την συνοδεύουμε σχεδόν με όλα τα πιάτα. Μπαίνει στη χωριάτικη, την τρώμε σκέτη ή με ρίγανη και ελαιόλαδο ή την ψήνουμε στον φούρνο με μπούκοβο για ένα κλασικό μπουγιουρντί.
Και θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο. Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις σε αφθονία, ένα tip και έτοιμη η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σου όπως τη μέρα που την αγόρασες.
Ο τρόπος για να φτιάξετε σπιτική άλμη
Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- 70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι
Εκτέλεση:
Εδώ έχουμε δύο τρόπους. Τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο.
Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.
Αν θέλετε να ακολουθήσετε την πιο μοντέρνα εκτέλεση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.
Σας μούχλιασε η φέτα χωρίς την σπιτική άλμη; Το έξυπνο κόλπο με την ζάχαρη
Πόσες φορές έχεις ξεχάσει ακάλυπτη τη φέτα στο ψυγείο και έχει καταλήξει στα σκουπίδια; Αυτό πλέον δεν θα ξανασυμβεί αν ακολουθήσεις την παρακάτω απλή συμβουλή:
Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά η φέτα στο ψυγείο σας! Βάλε το τυρί σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Πρόσθεσε 1-2 κύβους ζάχαρη και κλείσε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι! Ενώ, αν παρατηρήσετε στη φέτα σας μικρές τρύπες πετάξτε την αμέσως!