Σπιτική συνταγή για παγωτό: Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

by Τόνια Τζαφέρη
Σπιτική συνταγή για παγωτό: Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Σπιτικό παγωτό: Υπέροχη γεύση και εύκολη εκτέλεση

Πολλοί και πολλές είναι εκείνες που απολαμβάνουν το σπιτικό παγωτό και την υφή από το σπιτικό γάλα…

Σπιτική συνταγή για παγωτό: Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Η εποχή του κρύου γλυκού αποτελεί γεγονός. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε μόνη σας παγωτό για τα μέλη του σπιτιού σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε παγωτό, με γεύση βανίλιας.

Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε να το φτιάξετε με ζαχαρούχο γάλα, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν παγώνει.Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Τα υλικά και η εκτέλεση για το τέλειο σπιτικό παγωτό με γεύση βανίλια

Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% (σ.σ. πολύ παγωμένη)
– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
– 2 κουτιά γάλα Εβαπορέ
– 2 βανίλιες

Σπιτική συνταγή για παγωτό: Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε την καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος στην παγωτομηχανή. Πρέπει να το κάνετε σε μίξερ χειρός σε σφιχτή σαντιγί.
– Μέτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε έξι δόσεις.
– Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά – σιγά και αυτό σε 6 δόσεις.
– Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες.
– Τοποθετούμε το μείγμα μας στον καταψύκτη για περίπου 40 λεπτά.
– Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζουμε το μείγμα μας από τον καταψύκτη και το χτυπάμε.
– Έπειτα, βάζουμε πάλι, το μείγμα μας στην κατάψυξη.
– Μέτα από 40 λεπτά βγάζουμε, το μείγμα μας και το ξαναχτυπάμε.
– Ξανασυνεχίζουμε μετά από 40 λεπτά και ξαναχτυπάμε, το μείγμα μας.
– Ακολούθως, τοποθετούμε, το μείγμα μας, στην κατάψυξη και το αφήνουμε πολλές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
– Όταν είναι έτοιμο, το μείγμα μας, το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο και μετά σερβίρουμε.

Σπιτική συνταγή για παγωτό: Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Σύζυγος του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γιάννη Βλαστάρη, η γυναίκα που έπεσε στο κενό

Καιρός: Αζορικός Αντικυκλώνας κατεβάζει κρύο και χιόνια – Ολοένα και πιο κοντά σε Λευκά Χριστούγεννα

Να τι μας περιμένει το 2025: Ο Κώστας Λεφάκης λέει τα πάντα για τη νέα χρονιά για κάθε ζώδιο – Για ποια 2 έρχονται δύσκολα

Το συγκινητικό «αντίο» του Βασίλη Μπισμπίκη στον Δημήτρη Ήμελλο

Στον Σασμό φορούσε περούκα, έκανε χημειοθεραπείες: Όλη η αλήθεια για τον Δημήτρη Ήμελλο – Η τελευταία εμφάνιση & η αλλαγμένη εικόνα

Προτεινόμενα