Συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα: Εύκολη και γρήγορη σπιτική συνταγή

Αν προτιμάς ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό, το οποίο όμως θα είναι σπιτικό και υγιεινό, χωρίς σφολιάτες και συντηρητικά… τότε η παρακάτω συνταγή είναι για σένα. Ακολουθούν τα υλικά που θα χρειαστείς για γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο:

600 γρ. τυρί φέτα

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

4 αβγά

1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλ. τσαγιού γάλα

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η εκτέλεση συνταγής της τυρόπιτας με γιαούρτι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τυρόπιτα με γιαούρτι: Η συνέχεια της εκτέλεσης

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).

Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλοιδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα