Συνταγή για μπανόφι: Απλή και γρήγορη
Συνταγή για μπανόφι: Κλασική και πανεύκολη συνταγή,, που άμα τη φτιάξετε μία φορά, θα θέλετε ξανά.
Υλικά συνταγής για μπανόφι
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. μπισκότα digestive
175 γρ. βούτυρο
75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
400 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
4 μικρές μπανάνες
250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κακαο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής για μπανόφι
Θρυμματίζετε με το μίξερ τα μπισκότα
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα τα μπισκότα.
Ανακατεύετε καλά για να μουσκέψουν τα μπισκότα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Κατόπιν, σε μία φόρμα τάρτας ή μία φόρμα που έχετε, με αποσπώμενη βάση, στρώνετε το μείγμα και πιέζετε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.
Σε μία κατσαρόλα, λιώνετε τα 175 γρ βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά.
Όταν λιώσει, προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 λεπτά.
Μόλις πάρει το χρυσαφί χρώμα της καραμέλας, το αποσύρετε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Κόβετε σε φέτες τις μπανάνες και τις στρώνετε, σε όλη την επιφάνεια της βάσης μπισκότων.
Το ξαναβάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να κρυώσει για 1,5 ώρα.
Η κρέμα γάλακτος, που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να είναι κρύα, γιατί έτσι, θα τη χτυπήσετε πιο εύκολα. Οπότε τη βγάζετε από το ψυγείο και την χτυπάτε με το μίξερ.
Προς το τέλος, προσθέτετε 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (αν σας φαίνεται πολύ γλυκιά, βάζετε 1 κουτάλι), και αν θέλετε περισσότερο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στην αρχή και 1 βανίλια.
Προσοχή, μόλις η σαντιγύ γίνει αφράτη, σταματάτε το χτύπημα.
Τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Πριν σερβίρετε, τη στρώνετε στην τάρτα. Πασπαλίζετε με το κακάο.
Μπορείτε να πασπαλίσετε αντί για κακάο, με τριμμένη σοκολάτα.