Συνταγή: Γρήγορη και νόστιμη ομελέτα στο φούρνο σαν πίτσα, έτοιμη σε 5 λεπτά

Συνταγή: Για νόστιμη και γρήγορη ομελέτα

Είτε πρωινό, είτε ως βραδινό τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και όταν καταναλώνονται με μέτρο έχουν πολλά να σου προσφέρουν στην διατροφή σου.

Αν λοιπόν ψάχνεις για μιας γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τότε δες αυτήν εδώ. Σε περίπτωση που τους αρέσει, είτε η ομελέτα, είτε η πίτσα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα σας δικαιώσει.

– 8 αυγά
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
– 1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο ή 2 μικρότερα λουκάνικα, τα οποία να είναι κομμένα σε ροδέλες
– 8 φέτες μπέικον
– 2 πράσινες πιπεριές
– 250 γραμμάρια τυρί Milner ή αντίστοιχο τυρί, αλλά κομμένο σε μπαστουνάκια
– 250 γραμμάρια μοτσαρέλα (σ.σ. εκείνη, που βρίσκεται σε σακουλάκι με ζουμί)
– 200 ml κρέμα γάλακτος
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η εκτέλεση της συνταγής βήμα – βήμα

– Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μας ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι.
– Το κρεμμύδι και οι πιπεριές θα πρέπει να είναι κομμένα σε κομμάτια.
– Προσθέτουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μας, το μπέικον και συνεχίζουμε τη διαδικασία του σοταρίσματος.
– Παίρνουμε μια τρυπητή κουτάλα για να βάλουμε τα λουκάνικά μας στο τηγάνι.
– Αφήνουμε τα λουκάνικά μας για περίπου δύο με τρία λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς.
– Βάζουμε βούτυρο σε μια κουμπωτή φόρμα, με έλασμα.
– Στρώνουμε στον πάτο της φόρμας, τα λουκάνικά μας.
– Πάνω από τα λουκάνικα τοποθετούμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μας.
– Προσθέτουμε στη συνέχεια το Milner και πάνω από αυτό, τη μοτσαρέλα, η οποία είναι κομμένη σε φέτες.
– Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
– Περιχύνουμε τα υλικά στη φόρμα μας.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
– Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 35 λεπτά μέχρι και 40 λεπτά.
– Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
– Βάζουμε τη φόρμα μας σε πιατέλα.
– Ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
– Αυτό ήταν! Η συνταγή μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων