Συνταγή που ξυπνάει αναμνήσεις: Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά

Κεφτεδάκια: Παραδοσιακή συνταγή που θα ξυπνήσει αναμνήσεις

Φαγητά από μητέρα και γιαγιά πάντα θα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, τόσο για την γεύσεις και τις μυρωδιές, αλλά και τις αναμνήσεις. Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για να πετύχετε τα τέλεια παραδοσιακά κεφτεδάκια της γιαγιάς.

Θέλετε να κάνετε μία συνταγή, η οποία να τραβήξει την προσοχή της γειτονιάς; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για κεφτεδάκια και είναι βέβαιο πως η μυρωδιά τους, θα «σπάσει» τη μύτη των περαστικών.

Τι θα χρειαστείτε για τα “κεφτεδάκια της γιαγιάς”

  • 500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
  • 8 φέτες ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)
  • 3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
  • 2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο
  • αλεύρι
  • αλατοπίπερο
  • Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλι και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.

Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά.

Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος!

Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια.

Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.

Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.

Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές!

Έξτρα τιπ για να πετύχεις τα τέλεια, παραδοσιακά κεφτεδάκια

Έλεγε η γιαγιά ότι για να γίνουν ξεροψημένοι δεν πρέπει να τινάζουμε πολύ το αλεύρι όταν τους αλευρώνουμε και έτσι κάνουν μία ξεροψημένη κρούστα και το λάδι να είναι τουλάχιστον ως την μέση του κεφτέ.

Επίσης, το καλό ζύμωμα παίζει και αυτό το ρόλο του.Το πολύ ψωμάκι τους κάνει αφράτους και το ψιλοκομμένο μπόλικο κρεμμυδάκι χαρίζει την ωραία γεύση!

Αν ακολουθήσατε κατά γράμμα τη συνταγή για τα κεφτεδάκια, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πείσετε και τον πιο απαιτητικό για τις ικανότητές σας στο μαγείρεμα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα