Συνταγή της γιαγιάς: Ακαταμάχητο γαλακτομπούρεκο με τέλειο σιρόπι και τραγανό φύλλο

Συνταγή της γιαγιάς: Εκτέλεση

Συνταγή της γιαγιάς: Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη.


Χτυπάμε για 3-4 λεπτά.


Στο τέλος το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μια ελαφριά μαρέγκα.


Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, τις  βανίλιες και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.

Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.

Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.


Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.Βάζουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ανοιχτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Βουτυρώνουμε και βάζουμε τα μισά φύλλα διπλωμένα και βουτυρωμένα.


Μετά την κρέμα και από πάνω διπλωμένα στη μέση τα υπόλοιπα φυλα.

Χαράζουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.


Σιρόπιασμα κρύο το σιρόπι Ζεστό το γλυκό .

Υλικά συνταγής της γιαγιάς

1 φύλλο κρούστας
100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Για την κρέμα


200 γραμ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
90 γρ ψιλό σιμιγδάλι
4 αβγά
50γρ βούτυρο
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
Λίγες σταγόνες λεμονιού

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα