Συριανή τυρόπιτα: Μοσχοβολιστή μυζήθρα και μέλι

by Τόνια Τζαφέρη
Συριανή τυρόπιτα: Μοσχοβολιστή  μυζήθρα και μέλι

Συριανή τυρόπιτα: Η τέλεια συνταγή και νόστιμη τυρόπιτα χειμώνα – καλοκαίρι

Τα ελληνικά νησιά πέρα από άπλετο φως και ομορφιά έχουν και πλούσια γαστρονομική παράδοση, με ντόπιες συνταγές οι οποίες ξετρελαίνουν Έλληνες και ξένους.

Συριανή τυρόπιτα: Μοσχοβολιστή  μυζήθρα και μέλι

Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας με μέλι και αρωματικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Είναι η παραδοσιακή συνταγή της συριανής τυρόπιτας και μια γευστική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την συριανή τυρόπιτα

  • 12 αυγά
  • 1 πακέτο ζάχαρη
  • 1 κεφάλι ντόπια ανάλατη μυζήθρα (περίπου1 κιλό)
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανέλλα
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με το χέρι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλλα, το χυμό, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε καλά χτυπώντας με μίξερ, ώσπου αυτά γίνουν ένα μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των υλικών μέσα σε αυτό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1-1,5 ώρα.

Προτεινόμενα