Συριανή τυρόπιτα: Μοσχοβολιστή μυζήθρα και μέλι

Συριανή τυρόπιτα: Η τέλεια συνταγή και νόστιμη τυρόπιτα χειμώνα – καλοκαίρι

Τα ελληνικά νησιά πέρα από άπλετο φως και ομορφιά έχουν και πλούσια γαστρονομική παράδοση, με ντόπιες συνταγές οι οποίες ξετρελαίνουν Έλληνες και ξένους.

Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας με μέλι και αρωματικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Είναι η παραδοσιακή συνταγή της συριανής τυρόπιτας και μια γευστική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την συριανή τυρόπιτα

  • 12 αυγά
  • 1 πακέτο ζάχαρη
  • 1 κεφάλι ντόπια ανάλατη μυζήθρα (περίπου1 κιλό)
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανέλλα
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με το χέρι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλλα, το χυμό, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε καλά χτυπώντας με μίξερ, ώσπου αυτά γίνουν ένα μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των υλικών μέσα σε αυτό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1-1,5 ώρα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα