Τα πιο λαχταριστά και ζουμερά κεφτεδάκια: 6 μυστικά για γεύση από άλλο πλανήτη

Κεφτεδάκια: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή

– 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
– 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
– 1 αυγό
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1/2 ντομάτα
– 1 κρεμμύδι
– 3-4 σκελίδες σκόρδο

– 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– 1/2 ματσάκι δυόσμος
– 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι,
– Αλεύρι για το πανάρισμα
– Λάδι για το τηγάνισμα

– Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ για να κάνετε κεφτεδάκια.
– Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε.

Κεφτεδάκια: Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

– Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά για να κάνετε κεφτεδάκια.
– Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.
–  Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
– Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
– Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
–  Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων