Τέρμα το σκληρό κρέας: Αυτά είναι τα 6 μυστικά μαγειρικής για να λιώνει το κρέας στο στόμα σαν λουκούμι

by Newsroom i-diakopes.gr
Τέρμα το σκληρό κρέας: Αυτά είναι τα 6 μυστικά μαγειρικής για να λιώνει το κρέας στο στόμα σαν λουκούμι

Κρέας: Όλα τα κόλπα για να λιώνει στο στόμα

Όλοι έχουμε βρεθεί στην θέση που μαγειρέψαμε λάθος το κρέας και βγήκε σκληρό σαν λάστιχο. Για αυτό υπάρχουν τα μαγειρικά κόλπα για να βγαίνει πάντα το κρέας μαλακό σαν λουκούμι.

Φυσικά, υπάρχουν κομμάτια κρέατος που από την φύση τους είναι πιο σκληρά και άλλα, συνήθως αυτά που έχουν περισσότερο λίπος, τα οποία μαλακώνουν πιο εύκολα με το μαγείρεμα.

Υπάρχουν, όμως, μυστικά για να μαλακώνει κάθε φορά το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας και να σας ικανοποιεί τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

Τέρμα το σκληρό κρέας: Αυτά είναι τα 6 μυστικά μαγειρικής για να λιώνει το κρέας στο στόμα σαν λουκούμι

Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, πριν, κατά την διάρκεια και μετά το μαγείρεμα, για να γίνει μαλακό το κρέας, ανάλογα με τον χρόνο σας και τον τρόπο που σκοπεύετε να το μαγειρέψετε:

Κρέας: Τα 6 μυστικά που θα το κάνουν σαν λουκούμι

  • Πριν το μαγειρέψετε βάλτε το για 2 ώρες στο ψυγείο, σε λεκάνη με γάλα ή με κρασί, και φτιάξτε μαρινάτα ως εξής: 1 μέρος λάδι, 1/ 4 ξύδι, 1/ 4 κρασί, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο τριμμένο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
  • Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για τα παραπάνω, μπορείτε να το αλείψετε με ακτινίδιο και να το αφήσετε να απορροφήσει τα υγρά του φρούτου για 20 λεπτά.
  • Αν πρόκειται να τσιγαρίσετε το κρέας, πριν το μαγείρεμα σε κατσαρόλα, αφήστε το πρώτα 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού το πλύνετε, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι.
  • Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που μαγειρεύετε). Αν, πάλι, το ψήνετε ή το τηγανίζετε, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ροδέλες μήλων.
  • Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, όταν γυρνάτε το κρέας πλευρά, μην το τρυπάτε με το πιρούνι, γιατί έτσι χάνει τους χυμούς του. Προτιμάτε να το γυρνάτε με λαβίδα.
  • Αν ψήνετε κρέας στον φούρνο, για να μην στεγνώσει, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα έχετε πρώτα ανοίξει τρύπες. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ένα πυρέξ με νερό στον φούρνο, για να υπάρχει υγρασία ενώ ψήνεται το κρέας.

Καλλονή Ελληνίδα χώρισε και κάνουν ουρές: Ένα μαγαζί ολόκληρο γύρισε το κεφάλι να δει τη μελαχρινή γυναικάρα που μπήκε μέσα

Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός και πατέρας διάσημου Έλληνα τραγουδιστή

Οδηγός ταξί χρέωσε 160 εupώ το «Αεροδρόμιο-Πειραιάς» σε τουρίστα: «Ευχαριστώ που ήσουν κοpóιδο»

«Απολύθηκε, αλλάζω κανάλι»: Ανάρτηση-φωτιά Έλενας Ακρίτα για τον… αγαπημένο της δημοσιογράφο

Πασίγνωστη τραγουδίστρια τις «έφαγε» μέσα στο καμαρίνι από τη γυναίκα του συντρόφου της

Προτεινόμενα