Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Η εύκολη και οικονομική συνταγή για τραγανά νηστίσιμα σκαλτσούνια

Σκαλτσούνια: Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή

Μία απίθανη συνταγή για σκαλτούνια ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για νηστίσιμη συνταγή μιας και πλησιάζει πλέον το Πάσχα και όσοι νηστεύουν αναζητούν ένα γλυκό. Είναι μία συνταγή πανεύκολη, οικονομική και υγιεινή που μπορεί να τη φτιάξει ο καθένας στην κουζίνα του.

Τα υλικά της συνταγής για σκαλτσούνια

Για την ζύμη
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 φλυτζάνι τσαγιού ταχίνι με μέλι ή σκέτο
2 κουτ. γλυκού baking powder
2 κουτ. σούπας μέλι, όσο νερό (χλιαρό) χρειαστεί 1 φλυτζάνι περίπου

Για τη γέμιση
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα βερίκοκο)
1 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

Η εκτέλεση της συνταγής για σκαλτσούνια

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι.
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και κάνουμε ένα λάκκο στη μέση του μίγματος.
Ρίχνουμε λίγο λίγο όχι μονομιάς το μέλι που το έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και να μη κολλά στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Σ’ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη και την ανοίγουμε σε στρογγυλά φυλλαράκια.
Βάζουμε σε κάθε ένα φυλλαράκι 1 κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση μας και το κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-25 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Όταν βγάλουμε τα σκαλτσούνια απ’ τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο, τα ραντίζουμε με ούζο ή κονιάκ ή ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα