Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Η ωραιότερη και ευκολότερη συνταγή για πίτα με λάχανο και πατάτες

Συνταγή: Τα υλικά και η εκτέλεση της πίτας με λάχανο και πατάτες

Μία απίθανη συνταγή για πίτα με λάχανο και πατάτες ήρθε στο φως της δημοσιότητας και σίγουρα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Η συνατγή είναι εύκολη, απλή και μπορείτε να τη δημιουργήσετε όλοι με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

Τα υλικά της συνταγής για πίτα

4 κουταλιές λάδι (80 ml)
1 κρεμμύδι
2 μεσαίες πατάτες
Ψιλοκομμένο λάχανο (400 γραμμάρια)
1 καρότο
3 πράσινες πιπεριές
Μισή κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τσίλι (5 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (5 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 5 (γραμμάρια)
3 αυγά
περίπου 1 φλιτζάνι γάλα (170 ml)
περίπου 1 φλιτζάνι γιαούρτι (170 ml)
Μισό ποτήρι λάδι τσαγιού (45 ml)
2,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι (35 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (5 γραμμάρια)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ (10 γραμμάρια)
Μαϊντανό
Τυρί τριμμένο τσένταρ (200 γραμμάρια)

Η εκτέλεση της συνταγής για πίτα με λάχανο και πατάτες

Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τις πιπεριές

Σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρια και σβήνουμε τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο με ψιλοκομμένο τσίλι , και ρίχνουμε το τριμμένο τσένταρ.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων