Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Η πανεύκολη συνταγή για το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου – Πεντανόστιμο κωκ ταψιού

Άγιος Δημήτριος: Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για το γλυκό

Αύριο είναι η μεγάλη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, υπάρχει ένα πεντανόστιμο γλυκό, κωκ ταψιού που θα λατρέψετε όλοι.

Υλικά
Αυγα 5
Ζαχαρη 125 γραμμάρια
Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 155 γραμμάρια
Βανίλια 1
Για την κρέμα
Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
Ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
Κορν Φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
Βανίλια 1
Βουτυρο 50 γραμμάρια
Για το γλάσο σοκολάτας
Κουβερτουρα 250 γραμμάρια
Κρεμα Γαλακτος 250 γραμμάρια πλήρης
Βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας

Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου πλησιάζει και είναι μία μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία μας. Αν λοιπόν έχετε έναν δικό σας άνθρωπο που τον λένε Δημήτρη ή Δήμητρα, τότε σίγουρα το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου από την Τζένη Τσανακτσίδου θα σας λύσει τα χέρια!

Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη Γιάννηδες, Γιώργηδες και Δημήτρηδες. Και έφτασε η εποχή που ο Δημήτρης και η Δήμητρα έχουν την τιμητική τους. Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου ήρθε κι εμείς ετοιμάζουμε ένα ιδιαίτερο και πολύ εύκολο κέρασμα για Γλυκό για του Αγίου Δημητρίου Κωκ ταψιού σε γλυκό ψυγείου!

Η Τζένη Τσανακτσίδου ζωγράφισε πάλι με αυτό το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου. Με τα πιο απλά υλικά ετοίμασε για εμάς ένα κέρασμα που θα το ζήλευε μέχρι και το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της περιοχής μας. Γιατί να δίνετε έναν σκασμό λεφτά ενώ μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας και μάλιστα…πιο νόστιμο

Η εκτέλεση της συνταγής για το γλυκό του Αγίου Δημητρίου

Εκτέλεση για το παντεσπάνι για το Γλυκό για του Αγίου Δημητρίου

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, στο μίξερ. Έπειτα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις, κοσκινισμένο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.

Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 28ν με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Το βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και στην συνέχεια το κόβουμε σε 2 δίσκους.

Εκτέλεση για την κρέμα

Βάζουμε λίγο κρύο φρέσκο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε στο γάλα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Μόλις η κρέμα πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το έναν δίσκο παντεσπάνι στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω την καυτή κρέμα. Κλείνουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι.

Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Σπάμε μέσα την κουβερτούρα με τα χέρια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Μόλις ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λείο το γλάσο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γαρνίρουμε το κρύο γλυκό με το κρύο γλάσο.

Μπορείτε να το φτιάξετε και σε πυρέξ και να ρίξετε τρούφα από πάνω. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να το συροπιάσετε. ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!Αφηνουμε να κρυωσει!! Στη συνέχεια σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με ένα κουτάλι και μέτα από πάνω ρίχνουμε την κρέμα

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα