Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου, φτιαγμένο με οικονομικά υλικά και έτοιμο σε 5 λεπτά

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου: Δείτε την εύκολη και γρήγορη συνταγή

Μια καταπληκτική συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου βγήκε στο φως της δημοσιότητας και έχει ξετρελάνει όλους όσους το δοκίμασαν. Πρόκειται για ένα νηστίσιμο γλυκό ψυγείου, που φτιάχνετε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς κόπο.

Τα υλικά της συνταγής για το γλυκό ψυγείου

για την βάση
-750 γρ. digestive μπισκότα
-2 κτσ. μαρμελάδα φράουλα
-250 γρ. νερό
για την κρέμα σοκολάτας
-1200 γρ. νερό
-120 γρ. κορν φλάουρ
-80 γρ. κακάο σκόνη
-250 γρ. ζάχαρη
-2 βανιλίνες
-200 γρ. κουβερτούρα
για το στόλισμα
-400 γρ. vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Η εκτέλεση της συνταγής για το γλυκό ψυγείου

Βουτάμε τα μπισκότα σε ένα μίγμα από το νερό και μαρμελάδα που έχουμε ανακατέψει και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 25Χ30 εκατοστά.

Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας σοκολάτας. Θρυμματίζουμε την κουβερτούρα. Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το νερό, το κακάο, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρι, βράζουμε και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις βανίλιες. Ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να πήξει.

Συμπληρώνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μισό μίγμα της κρέμας στο ταψί ομοιόμορφα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα.

Δημιουργούμε άλλη μία στρώση με μπισκότα με τον ίδιο τρόπο, αφού πρώτα τα βουτάμε στο μίγμα από το νερό και τη μαρμελάδα.

Οταν ολοκληρώσουμε την στρώση, αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και το στρώνουμε.

Τελειώνουμε, φτιάχνοντας την τρίτη στρώση με τα μπισκότα.

Λιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Επάνω από την τελευταία στρώση μπισκότων αδειάζουμε και στρώνουμε την λιωμένη πραλίνα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες.

Μετά το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν το πιο λαχταριστό “Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου” ever!

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων