Νηστίσιμοι λουκουμάδες: Η ωραιότερη συνταγή
Σας παρουσιάζουμε την πιο λαχταριστή συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες (ντόνατ). Το υπέροχο γλυκό είναι φτιαγμένο από αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λάδι. Στις μέρες μας υπάρχουν βέβαια και διάφορες παραλλαγές όπως με σοκολάτα, μαρμελάδα ή κρέμα, που αυξάνουν περισσότερο το θερμιδικό φορτίο.
Η συνταγή για λουκουμάδες με ζάχαρη
Υλικά
- 1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 3 με 4 κουταλιές ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- 1 βανίλια.
- 1/2φλ βιτάμ λιωμένο
Εκτέλεση
Η είδηση της ημέρας
- Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη ,τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό
- Αφήνουμε τη ζύμη “να ξεκουραστεί” και να φουσκώσει….Και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες τους οποίους και αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη πριν τους τηγανίσουμε.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ενώ τους βάζουμε να τραβήξουν το πλεονάζον σε χαρτί κουζίνας. Τους ζαχαρώνουμε αμέσως ζεστούς για να κολλήσει πάνω τους η ζάχαρη.