Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Το απίθανο Εκμέκ Κανταΐφι και η ευκολότερη συνταγή

Εκμέκ Κανταΐφι: Τα υλικά και η ωραιότερη συταγή

Μία απίθανη συνταγή κυκλοφορεί και θα σας χαρίσει το ωραιότερο γλυκό ψυγείου. Πρόκειται για μία συνταγή για ένα ιδιαίτερα αγαπητό γλυκό ψυγείου, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην θέα αλλά και στην γεύση του. Πρόκειται για το τέλειο και λαχταριστό Εκμέκ Κανταΐφι.

Τα Υλικά της συνταγής για εκμέκ κανταΐφι

Για το Σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι

100 γρ βούτυρο
100 ml σπορέλαιο
½ κιλό κανταΐφι

Για την Κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
60 γρ αλεύρι
60 γρ νισεστέ
3 κρόκους
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
500 ml κρέμα γάλακτος

Η εκτέλεση της συνταγής Εκμέκ Κανταΐφι

Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε λοιπόν σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη μαζί με το νερό, να βράσουν για 5 λεπτά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.

Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί 38×26 εκατοστών και ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι. Αφού το έχουμε απλώσει καλά και είναι απλωμένος σε όλο το ταψί, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το βούτυρο, με την βοήθεια ενός κουταλιού.

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο μας και ψήνουμε τους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφού είναι έτοιμο και όσο το κανταΐφι είναι καυτό, το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι που φτιάξαμε στην αρχή και το αφήνουμε να κρυώσει.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων