Τυροπιτάκια κουρού: Δεν θα μείνει τίποτα στο ταψί
Τα αγαπημένα σε όλους τυροπιτάκια γίνονται πιο ελαφριά με τραγανή ζύμη σαν μπισκότο που τα κάνει σκέτα λιχουδιές. Τα παιδάκια θα τα λατρέψουν και είναι το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες.
Yλικά για 32 πιτάκια:
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 100 γρ. βούτυρο soft ελαφρύ
- 30 γρ. σησαμέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο)
- 2 κ.σ. baking powder
- 70 ml νερό
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. philadelphia light
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 μικρό αυγό
- σουσάμι και έξτρα αυγό για το άλειμμα
Τυροπιτάκια κουρού: Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και το βούτυρο, τρίβουμε με τα δάχτυλα μας όλα τα υλικά ώστε να πάρουν μορφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη, Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 32 μπαλάκια (περίπου 29-30 γρ. το ένα) και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με πλάστη σε στρογγυλό πιτάκι διαμέτρου περίπου 8-10 εκ. Γεμίζουμε κάθε πιτάκι στο κέντρο με μία κοφτή κουταλιά σούπας γέμιση και επειδή η γέμιση είναι ρευστή πιάνουμε το πιτάκι από τις άκρες και το σηκώνουμε, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό με τα δάχτυλα μας και σφραγίζουμε καλά το πιτάκι με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Αλοίφουμε τα τυροπιτάκια με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.