Θα σας στείλουν στον… παράδεισο: Τα κολασμένα κιμαδοπιτάκια και το μυστικό υλικό που τα απογειώνει

Κιμαδοπιτάκια: Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Η ωραιότερη συνταγή ήρθε στο φως της δημοσιότητας και καταγράφεται στο παρακάτω άρθρο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για αρωματικά κιμαδοπιτάκια με κουκουνάρι, σταφίδες και καπνιστό τυρί. Η εκτέλεση για τα πιτάκια είναι πολύ απλή, και αφού οι αγαπημένοι σας τα δοκιμάσουν, είναι σίγουρο ότι θα σας τα ζητάνε συνέχεια.

Διαβάστε τα υλικά της συνταγής που εξασφαλίζουν γεύμα για 8 άτομα
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κομμένο σε 6-8 λωρίδες
200 γρ. κιμάς αρνίσιος μπούτι
200 γρ. κιμάς χοιρινός
200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. βιτάμ λιωμένο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
40 γρ. κουκουνάρι
40 γρ. σταφίδες
60 γρ. καπνιστό τυρί σε κυβάκια
1/2 κ. γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής για κιμαδοπιτάκια

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το στρίβουμε ενώ κρατάμε το χυμό του και τον ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά του κιμά και το μισό λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.

Παίρνουμε τις κομμένες λωρίδες της ζύμης και τις βουτυρώνουμε και στη συνέχεια γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα κιμά και κλείνουμε σε μικρά ρολά ή τρίγωνα τα κιμαδοπιτάκια.

Το κάνουμε αυτό με όλη τη ζύμη και τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν τα κιμαδοπιτάκια.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων