Θεσσαλιώτικη τυρόπιτα: Λαδοπεταχτή που γίνεται εύκολα και γρήγορα

Θεσσαλιώτικη τυρόπιτα: Η εύκολη συνταγή για λαχταριστή λαδοπεταχτή

Η πιο εύκολη τυρόπιτα με φέτα είναι η λαδοπεταχτή, η οποία γίνεται πολύ γρήγορα και βγαίνει πεντανόστιμη. Αυτή η λαχταριστή τυρόπιτα έρχεται από την Θεσσαλία.

Η συνταγή της είναι απλή αρκεί να πετύχεις τις σωστές αναλογίες για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Παράλληλα, δοκιμάστε αυτή την εύκολη τυρόπιτα, που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά.

Η συνταγή για τη Θεσσαλιώτικη τυρόπιτα

Υλικά

– 200 γρ. αλεύρι
– 250 γρ. τυρί φέτα
– 100 γρ. κεφαλοτύρι
– 250 γρ. πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
– 150 ml γάλα
– 4 μεγάλα αυγά
– 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τριμμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.
  • Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο. Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Mε το υπόλοιπο ελαιόλαδο λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο η πίτα και σερβίρουμε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων