Θυμηθείτε αυτό το κόλπο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μην χάσει το μπρόκολο την αντικαρκινική του δράση

Μπρόκολο: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το μαγειρέψετε

Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι το μπρόκολο περιέχει στοιχεία που προφυλλάσουν από τον καρκίνο. Ωστόσο, όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε!

Το 2013, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

Πως θα μαγειρέψετε σωστά το μπρόκολο

Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη.

Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

Related posts

Χαμός με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1η φορά την συνταγή για την λαγάνα των 5 υλικών που γίνεται σε 20 λεπτάκια

«Μη ρίχνετε τα ψάρια κατευθείαν στο νερό: Ένας σεφ εστιατορίου μού έμαθε 3 συμβουλές που διατηρούν τα ψάρια φρέσκα μετά την απόψυξη»

Η σημερινή μας συνταγή είναι αφράτα, νόστιμα, πανεύκολα και γρήγορα πιτσάκια