Τι σημαίνει αν ο κρόκος ενός αυγού είναι κίτρινος ή πορτοκαλί – Ποιος είναι ο πιο υγιεινός

Αυγό: Πως να καταλάβεις ποιο να επιλέξεις

Τα αυγά αποτελούν αναπόσπαστη τροφή, προσφέρουν πρωτεΐνη και πολλά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, συν ότι αποτελούν εύκολη επιλογή στο μαγείρεμα. Κάπως έτσι καταναλώνονται παγκοσμίως με αμείωτους ρυθμούς.

Κρόκος αυγού εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει το κίτρινο ή το πορτοκαλί; Ποιο αυγό είναι πιο υγιεινό; Όσοι γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα αυγά που μπορείτε να βρείτε σε σούπερ μάρκετ έχουν έναν κρόκο με ένα ελαφρύ, χλωμό, κίτρινο χρώμα. Αυτό το χρώμα αποκαλύπτει ότι η κότα που το έκανε δεν τρέφεται σωστά.

Πολλά για την υγεία της κότας μπορεί να αποκαλύψει το χρώμα που έχει ο κρόκος ενός αυγού. Το οποίο προέρχεται και από τη διατροφή της.

Αν εσείς, βλέπατε αυτούς τους 3 κρόκους στην παρακάτω φωτογραφία, ποιος θα λέγατε ότι είναι πιο υγιεινός;

Όσο πιο παχύ, σκούρο, πορτοκαλί χρώμα έχει ο κρόκος, τόσο πιο υγιεινό είναι το αυγό. Τέτοιος είναι ο κρόκος Νο 1 στην φωτογραφία.

Το ασπράδι αποτελεί το 67% του βάρους του αβγού και περιέχει περισσότερη από την μισή ποσότητα της συνολικής πρωτεΐνης. Με την πάροδο του χρόνου, η πρωτεΐνη αλλάζει μορφή και το ασπράδι αραιώνει. Γι’ αυτό και τα φρέσκα αβγά παρουσιάζουν πιο συνεκτική υφή, ενώ το ασπράδι των πιο “μπαγιάτικων” αυγών τείνει να απλώνει περισσότερο.

Το χρώμα του αυγού είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε

Το χρώμα του κρόκου έχει αποδειχθεί ότι εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη διατροφή της κότας. Οι κότες που τρέφονται κατά βάση με καλαμπόκι παράγουν αβγά με κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα. Εκείνες που τρέφονται με σιτάρι ή κριθάρι παράγουν αβγά με λιγότερο έντονο κίτρινο χρώμα.

Το χρώμα του κρόκου είναι σταθερό και δεν μεταβάλλεται με το μαγείρεμα. Γι’ αυτό να έχετε πάντα στο νου σας, ότι ένα αυγό με πιο πορτοκαλί κρόκο είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων