Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή;

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην μαγειρεύουμε και να μην τρώμε λάδι!
Αν ψάχνετε τι να φάτε την Μεγάλη Παρασκευή, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή:
Αν νηστεύετε κανονικά, δηλαδή αυστηρά την Μεγάλη Παρασκευή δεν πρέπει να μαγειρέψετε σύμφωνα με τα έθιμα, αν και πολλοί που τηρούν τη νηστεία θα φτιάξουν ταχινόσουπα.

Αν λοιπόν νηστεύεις κανονικά και αυστηρά μπορείς να καταναλώσεις:


-όσπρια χωρίς λάδι, βρασμένα από τις προηγούμενες μέρες

-Σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, αγγουράκι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου αλλά πάντα χωρίς λάδι

-Μπορείς να καταναλώσεις μακαρόνια, βρασμένα από την προηγούμενη χωρίς λάδι

-Μπορείτε να καταναλώσετε μουλιασμένη κινόα είτε ως γλυκό με πχ μέλι είτε ως αλμυρο, με λίγο αλάτι, κάππαρη, ντοματίνια.

-Αραβική με φρέσκα λαχανικά

Αν πάλι δεν ακολουθείς την αυστηρή νηστεία που παραδοσιακά ισχύει για την Μεγάλη Παρασκευή, τότε έχεις περισσότερες επιλογές.
Αν δεν νηστεύεις αυστηρά, τότε την Μεγάλη Παρασκευή μπορείς να καταναλώσεις:

-Γαριδομακαρονάδα χωρίς λάδι

-τονοσαλάτα χωρί λάδι

-μυδια με ρύζι χωρίς λάδι

Γενικότερα την Μεγάλη Παρασκευή, αν δεν νηστεύεις αυστηρά μπορείς να φας οποιοδήποτε συνδυασμό θες αλλά μόνο με θαλασσινά και χωρίς λάδι.
Τι τρώμε για πρωινό την Μεγάλη Παρασκευή;

Για το πρωινό έχουμε πολλές επιλογές.

Μπορείς να φας για την Μεγάλη Παρασκευή:

-Ψωμί με ταχίνι και μέλι και ένα ποτήρι φυσικό χυμό που θα σου δώσει ενέργεια.

-Βρώμη με νερό, μέλι και ταχίνι μαζί με σταφίδες

-Κινόα μουλιασμένη με σταφιδες και κομματάκια μαύρης σοκολάτας

-Smothie φρέσκων φρούτων εποχής

-Φράουλες με φυστικοβούτυρο και ψωμί

-Χαλβά με φράουλες και μέλι

-Δημητριακά, όπως μουσλι ή βρώμη με φυτικό γάλα

Άλλες ιδέες για πρωινό της Μεγάλης Πραασκευής ή σνακ είναι:

Νηστίσιμα σοκολατάκια με ταχίνι και μέλι

Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι χωρίς ζάχαρη

Νηστίσιμο σνακ με ταχίνι

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων