Τηγανιά από αγριογούρουνο: Πεντανόστιμη τηγανιά με πιπεριές και λίγα υλικά, σκέτο λουκούμι

Τηγανιά από αγριογούρουνο: Η γεύση του είναι σκέτη κόλαση

Τηγανιά από αγριογούρουνο: Μια πεντανόστιμη τηγανιά από αγριογούρουνο με πιπεριές και διάφορα μυρωδικά για να απογειώσετε το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Το αγριογούρουνο είναι ξεχωριστός μεζές και πολλοί το επιλέγουν φανατικά. Μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει όμως η σημερινή τηγανιά από αγριογούρουνο, θα είναι ξεχωριστή και αγαπημένη.

Στην παρακάτω συνταγή θα δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να απολαύσουμε το αγριογούρουνο σε τηγανιά, χωρίς να είναι σκληρό και φυσικά να είναι πάντα πεντανόστιμο.

Υλικά συνταγής τηγανιάς από αγριογούρουνο

  1. Αγριογούρουνο Ενάμιση κιλό
  2. Πιπεριά 1 πράσινη
  3. Πιπεριά 1 κόκκινη
  4. Κρεμμυδι 2 χοντροκομμένα
  5. Σκορδο Τρεις μικρές σκελίδες
  6. Αλατι Κατά βούληση
  7. Πιπέρι Κατά βούληση
  8. Ελαιολαδο Κατά βούληση
  9. Λεμονι Χυμός από μισό
  10. Δάφνη 2 φύλλα
  11. Κύβοι Λαχανικών Μισό
  12. Κρασι 1 ποτήρι (κρασιού) λευκό
  13. Νερό Βραστό τόσο που να καλύπτει το φαγητό μας
  14. Ρίγανη Κατά βούληση

Εκτέλεση συνταγής τηγανιάς από αγριογούρουνο

Παίρνουμε τα κομμάτια του αγριογούρουνου και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και ξύδι για να βράσουν περίπου για 45 λεπτά.

Ξεπλένουμε καλά τα κομμάτια του αγριογούρουνου αφού βράσουν και τα βάζουμε σε έναν ξύλινο πάγκο.

Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια – μπουκίτσες, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα φύλλα δάφνης και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα κομμάτια του αγριογούρουνου και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγο.

Έπειτα ρίχνουμε το κρασί από πάνω και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το βραστό νερό για να καλύψει το φαγητό μας.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και τον κύβο λαχανικών μας.

Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του.

Ανακατεύουμε λίγο στην αρχή για να διαλυθεί ο κύβος και να πάει παντού.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Κοιτάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή αν θέλουμε επιπλέον λεμόνι.

Αυτό θα το κρίνουμε με βάση το γούστο μας.

Αφήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να μείνει ένα παχύρευστο ζουμί.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα