«Τηγανίλα» τέλος: Το έξυπνο κόλπο για να τηγανίζετε ψάρια χωρίς να μυρίζει η κουζίνα σας

Τα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν ένα ιδανικό γεύμα και λόγω της νοστιμιάς τους αλλά και λόγω των θρεπτικών συστατικών τους. Τα ψάρια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά που συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας της καρδιάς, στη μείωση φλεγμονών, στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση καρδιακών παθήσεων καθώς και στην υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Πρέπει λοιπόν να καταναλώνουμε ψάρια και θαλασσινά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Δυστυχώς όμως, πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να το τηρήσουν αυτό και ο λόγος είναι η χαρακτηριστική μυρωδιά των ψαριών. Είτε τηγανιτά είτε στον φούρνο, τα ψάρια έχουν μία μυρωδιά που για πολλούς είναι ανυπόφορη και που μετά το μαγείρεμα θέλει πολλές ώρες να εξαφανιστεί.

Όμως, η ενοχλητική “ψαρίλα” θα αποτελεί πλέον παρελθόν με ένα κόλπο που μοιράζεται ένας χρήστης του TikTok, ο Bigg Mama. Υποστηρίζει λοιπόν, πως οι άσχημες οσμές με την βοήθεια ενός θαυματουργού μπαχαρικού, της κανέλας, θα εξαφανιστούν πολύ γρήγορα.

Τα βήματα για το κόλπο εξουδετέρωσης των οσμών:

Βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό.
Προσθέτουμε 1-2 ξυλάκια κανέλας στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε το νερό να βράσει.
Ενώ το νερό βράζει, ξεκινάμε να τηγανίζουμε τα ψάρια.
Μόλις τα ψάρια είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σβήνουμε τη φωτιά κάτω από την κατσαρόλα με την κανέλα.
Το σπίτι θα έχει άρωμα φρεσκάδας όταν ολοκληρώσουμε την διαδικασία.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων