Τηγανιτές μπριζόλες λεμονάτες με μανιτάρια της στιγμής

Τηγανιτές μπριζόλες: Υλικά συνταγής

Τηγανιτές μπριζόλες: 3 μπριζόλες
1 κρεμμύδι
1 σκελ σκόρδο
1 κουτ μανιτάρια
1 ποτ του κρασιού κρασί
2 λεμόνια
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κούπα νερό
λάδι ..αλάτι πιπέρι θυμάρι.

Εκτέλεση συνταγής λεμονάτης τηγανιτής μπριζόλας

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες
Σ΄ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Τις δίνουμε μόνο χρώμα, δεν θέλουμε να ψηθούν μέσα.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι!!
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι μαζί με τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.
Καθώς τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια θα αφήνουν υγρά στο τηγάνι, με μία ξύλινη σπάτουλα τρίβουμε τον πάτο μέχρι να καθαρίσει εντελώς.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το θυμάρι.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται πια.
Ρίχνουμε 1 φλ. ζεστό νερό.
Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέσα στην σάλτσα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε περίπτωση που η σάλτσα δεν είναι ακόμη πηχτή, βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει και να μελώσει.
Τέλος σβήνουμε με τα λεμόνια.
Πασπάλισα με μαϊντανό!!
Μπορείτε να το βάλετε και στην κατσαρόλα αν δεν έχετε βαθύ τηγάνι.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων