Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για να γίνουν τραγανές

Θέλετε να φάτε τραγανές τηγανιτές πατάτες, σαν αυτές που τρώμε στα ταχυφαγάδικα; Διαβάστε παρακάτω για το κόλπο με το νερό και το ξύδι που θα της κάνει όχι μόνο τραγανές αλλά και χρυσαφένιες.

Οι τηγανιτές πατάτες αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μπορεί να μην είναι υγιεινές, αλλά που και που την κάνουμε τη χάρη στον εαυτό μας και τις απολαμβάνουμε.

Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για τραγανές τηγανιτές πατάτες

Αν θέλετε να φτιάχνετε πάντα τραγανές τηγανιτές πατάτες τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο με το νερό και το ξύδι. Καλύτερες και από ψητοπωλείου!

Υλικά:

Πατάτες 1-2 μεγάλες
Νερό 1 λίτρο περίπου
Ξύδι 5-6 κουταλιές της σούπας
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κόλπο με το νερό και το ξύδι για τραγανές τηγανιτές πατάτες:

Αρχικά ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες ως συνήθως.
Γεμίζουμε μία λεκάνη με νερό και προσθέτουμε στη λεκάνη και το ξύδι.
Βουλιάζουμε τις πατάτες στο μείγμα και τις αφήνουμε να σταθούν για περίπου 20 λεπτά.
Έπειτα τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε καλά.
Τηγανίζουμε στη φριτέζα για 4-5 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Έπειτα ανεβάζουμε το καλάθι, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ακόμα 4-5 λεπτά, ανάλογα και πόσο χοντρές είναι οι πατάτες μας.
Για ακόμη πιο τραγανές πατάτες, διαλέξτε ποικιλία πατάτας με λίγο άμυλο.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα