Το απόλυτο πρωινό: Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, μόνο με 4 υλικά, λαχταριστές και εύκολες – Θα πάθετε πλάκα

Τηγανίτες γιαουρτιού: Το ιδανικό γεύμα για το πρωί ή σαν σνακ το απόγευμα

Είναι τόσο αφράτες και λαχταριστές αυτές οι τηγανίτες που θα τις φτιάχνετε συνέχεια. Ετοιμάζονται σε χρόνο μηδέν και το γευστικό αποτέλεσμα θα τους ξετρελάνει όλους.

Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν… τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!

Υλικά:

  • 1 ποτήρι γιαούρτι
  • 3 κουταλάκια μπέκιν
  • 2 αβγά
  • 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνι

Τηγανίτες γιαουρτιού: Η εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα