Το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά στο σπίτι από το καμένο λάδι τηγανίσματος

Το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε την μυρωδιά από το καμένο λάδι τηγανίσματος

Μπορεί τα τηγανητά φαγητά να είναι πεντανόστιμα ωστόσο η μυρωδιά από το καμένο λάδι είναι ενοχλητική. Ειδικά άμα κάποιος βάλει λάδι που έχει ξαναχρησιμοποιήσει σε άλλο φαγητό ή άμα κάποιος τηγανίζει φαγητό με βαριά μυρωδιά. Τότε το η μυρωδιά γίνεται δυσάρεστη.

Πώς μπορούμε να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από το τηγάνισμα και δη τη μυρωδιά του καμένου λαδιού;

Υπάρχει μια απλή και εύκολη λύση:

Αν έχετε έντονη μυρωδιά από καμένο λάδι τηγανίσματος, απλά κάψτε μέσα σε ένα τασάκι φλούδες από πατάτα και λεμόνι!

Εναλλακτικά βράστε σε λίγο νέρο γαρύφαλλο και κανέλα και αφήστε το για λίγη ώρα. Εξαφανίζουν την άσχημη μυρωδιά!

Το έξυπνο κόλπο για να ξεφλουδίζετε γρήγορα τις πατάτες

Όλοι λατρεύουμε τις πατάτες, με όποιο τρόπο κι αν μαγειρεύονται, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να… βαριόμαστε, καθώς το ξεφλούδισμα μπορεί να μας δυσκολεύει.

Τι θα πρέπει να κάνετε; Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μαχαίρι, μια κατσαρόλα με βραστό νερό και, φυσικά, πατάτες, με ορισμένες να χρειάζονται την προσοχή μας αποφεύγοντας να τις αγοράσουμε.

Πάρτε την πατάτα στα χέρια σας και χαράξτε τη στη μέση περιμετρικά έτσι ώστε το κόψιμο να φτάσει μέχρι την σάρκα της πατάτας.

Στη συνέχεια βάζετε την πατάτα στην κατσαρόλα, την αφήνετε να βράσει και αφού τελειώσει το βράσιμο την αφήνετε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορείτε να την κρατήσετε στα χέρια σας. Στη συνέχεια απλώς τραβήξτε την φλούδα από τη μία και από την άλλη πλευρά και… τελειώσατε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων