Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Το μυστικό για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

by Newsroom i-diakopes.gr
Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Το μυστικό για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φτιάξει ποτέ

Ένα καθιερωμένο φαγητό στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που το λατρεύουμε όλοι, είναι τα μπιφτέκια στον φούρνο. Γι’ αυτό η παρακάτω συνταγή θα σας δείξει τον τρόπο για να βγουν τα μπιφτέκια σας αφράτα και πεντανόστιμα χωρίς κόπο.

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ή 2 μικρές
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. χυμός τομάτας
  • 7-8 φρυγανιές στο multi
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λίγο δυόσμο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Κάρυ, πάπρικα καπνιστή

Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Το μυστικό για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

Η συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στον φούρνο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά. Χτυπάμε στο multi τις φρυγανιές και ρίχνουμε το τρίμμα στο κιμά. Στη συνέχεια κόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τα βάζουμε multi και βάζουμε μαζί και όλα τα υλικά ξύδι, μουστάρδα, μπαχαρικά, χυμό τομάτας όλα και τα χτυπάμε πολύ καλά αυτό θα γίνει μια υπέροχη πάστα γεμάτη αρώματα.
  • Έτσι λοιπόν χωρίς κόπο ρίχνουμε τη πάστα στο μπολ με τον κιμά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά καλά περίπου δέκα λεπτά.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν με όποιον τρόπο επιθυμούμε εμείς, είτε grill στους 200 βαθμούς, είτε με πατάτες στους 180 αντιστάσεις, όπως θέλουμε!

Γιάννης Αϊβάζης: Το βίντεο με την 16χρονη κόρη του Ισμήνη Αϊβάζη και το μήνυμα για τα γενέθλιά της

«Κεραυνός» για τον αναπάντεχο θάνατο 54χρονου εκπαιδευτικού, πατέρα τριών παιδιών!

Δεν άντεξε ο Ευαγγελάτος: «Ειρήνη δε θα το πάμε έτσι, εγώ σου κάνω τις ερωτήσεις»

12 μήνες βουτηγμένοι στο χρńμα για 3 ζώδια: Ετήσιες προβλέψεις για το 2025 από τον Χρίστο Ντούβλη

Άνοιξε ξενοδοχείο με σουπερμάρκετ στο Άγιο Όρος – Πόσο κοστίζει η βραδιά, παρέχει μασάζ

Προτεινόμενα