Το γλυκό του καλοκαιριού: Δροσερό και ελαφρύ μπισκοτογλυκό ψυγείου με λεμόνι και γιαούρτι – Ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι

Το γλυκό του καλοκαιριού: Ένα μπισκοτογλυκό ψυγείου που λιώνει σαν αφρός στο στόμα

Η Κυριακή έρχεται και μαζί το γιορτινό κυριακάτικο τραπέζι. Αντί να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε έτοιμο γλυκό, εμείς σας προτείνουμε το πιο λαχταριστό και εύκολο γλυκό ψυγείου. Αυτό το μπισκοτογλυκό με άρωμα λεμονιού είναι τόσο δροσερό και ελαφρύ που θα ξεχάσετε τον καύσωνα στο πι και φι.

Υλικά συνταγής για γλυκό λεμόνι

  • 500 γρ. μπισκότα digestive
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό

Η συνταγή για το μπισκοτογλυκό λεμονιού με γιαούρτι

Εκτέλεση συνταγής για γλυκό λεμόνι

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκότο σε μια φόρμα ή διαφορετικά σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.
  • Για την κρέμα βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά.
  • Απλώνουμε την κρέμα στο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, ιδανικά για όλη τη νύχτα, διαφορετικά για τουλάχιστον 4 ώρες.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα