Το γλυκό του καλοκαιριού: Παραδοσιακό σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο μόνο σε 10 λεπτά

Σοκολατένιο μωσαϊκό: Η σταθερή αξία στα γλυκά του καλοκαιριού

Μια από τις αγαπημένες λιχουδιές που λατρεύουμε να τρώμε το καλοκαίρι δεν είναι αλλό από το κλασικό μωσαϊκό. Το ονειρικό γλύκισμα των σοκολατοφάγων και όχι μόνο.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση του λαχταριστού αυτού μωσαικού.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση για το σοκολατένιο μωσαϊκό

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων.
  • Αφαιρούμε τον αέρα.
  • Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  • Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων